Luna Heeschen

 

 

                        

 

_______________________________________________________________

 

 

 

Brikvævning

 

 

Brikvævning er en væveteknik, hvor man ved hjælp af brikker kan skabe forskellige mønstre til vævede bånd. Man kender teknikken tilbage til den tidlige jernalder (ca. år 500 fvt.).

 

Båndene er ofte blevet brugt til hårpynt eller som pynt på f.eks. kanter på kofter og kjoler mv. eller bundet op nederst på mænds benklæder. Det er noget man kan se ved selvsyn på diverse vikinge- og middelaldermarkeder.

 

Men brikbånd kan også bruges til meget andet end historiske dragter. Man kan f.eks. bruge dem som remme til tasker, gardin-stropper eller kantpynt på duge. Jeg har endda set en hel nederdel sat sammen af flere forskellige bånd. Det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser.

 

På nuværende tidspunkt har jeg ingen bånd liggende på lager, men jeg tager imod bestillinger. Jeg kan henvise til 2 garnbutikker online, hvor jeg bestiller mit garn og dér kan du se farver og garnmateriale, inden du bestiller hos mig.

 

Ønsker du et specielt mønster, du ikke kan finde her på siden, kan du emaile mig et billede og jeg vil se på det.

 

Prisen ligger ml. 300 - 500 kr.pr. meter alt efter hvor meget garn, der skal bruges og hvor kompliceret teknikken er. Derefter kan vi tale om mængderabat. Dette er inklusive indkøb af garn i to farver.

 

På billederne herunder er første bånd et meget simpelt mønster, der gentager sig, uden brikkerne skal flyttes rundt på under vævningen. Det tredie foto viser en noget mere kompliceret teknik, hvor der skal flyttes en anelse rundt på brikkerne undervejs og det sidste billede viser et mønster, som indtil videre er den mest komplicerede teknik jeg kender og som tager længere tid, da der skal flyttes på brikker, hver gang en række væves.

 

Jeg har indtil videre arbejdet i uld, men jeg må erkende, at jeg er blevet langt mere forfalden til hør, efter jeg har bøvlet med nogle uldbånd i det fineste tynde garn. For det første slides uldtrådene let under vævningen, for det andet vil ejeren blive langt lykkeligere for noget i hør i længden, da det holder bedre og ikke blir så hurtigt nusset, som uld gør.

 

 

Næste brikvævningskurser:

 

Pt. ingen planlagte kurser på programmet.

 

 

 

Kurserne afholdes i 7362 Hampen. Nærmere adresse fås ved tilmelding.

 

Begge ovenstående kurser er begynderkurser. Gebyret er 500,- pr. kursus (2 dage) og derudover kommer 3 kr.pr. brik, man ønsker at væve med.

Man kan tage sit eget garn med, hvis man ønsker, men er man ligeglad med farve, garntykkelse og materiale har jeg garn til rådighed.
Man er velkommen til at tage eget vævebræt med, hvis man ønsker, men I vil erfare, man også kan væve uden bræt.

Ønsker man at overnatte når kurset afholdes på en weekend, skal man medbringe madras og sengetøj.

 

Mad:

Man kan tage sit eget mad med eller man kan for et beløb på 100 kr. tilmelde sig aftensmad og morgenmad.

 

 

Tilmeld dig venligst på email l_heeschen@hotmail.com

Betalingsfrist senest:

mandag d.17. marts

 

 

Vel mødt! :-)

 

 

 

 

Betalingsbetingelser:

Med mindre andet er aftalt er betalingsfristen 4 uger før kursus. Hvis man melder fra tidligere end 14 dage før kursusstart kan man ikke få refunderet sit gebyr, men få en plads på næste kursus. Hvis man dog melder fra senere end 14 dage før kursusstart frafalder ens gebyr og kan ikke overføres til nyt kursus.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Luna Heeschen 2012

l_heeschen@hotmail.com
All Rights Reserved

 

 

 

 

 

Spindelvæven

 

Hørmann Hobby